Sms lån utan kreditupplysning

Det är fullkomligt möjligt att ta ett sms lån utan att någon kreditupplysning registreras hos UC. En kreditupplysning måste ändå tas, men den kan ta hos en oberoende aktör på marknaden. Detta betyder att det lån som du tar inte syns någonstans, vilket är en fördel om du vill ta ett lån i framtiden. Kreditvärdigheten kan försämras på grund av tidigare lån och kreditköp, men om de inte syns så kan inte heller din kreditvärdighet försämras. Även vilket belopp du vill låna påverkar i stor utsträckning din kreditvärdighet. Sortera långivare efter lånebelopp på lånaidag.com. Kreditvärdigheten försämras speciellt på grund av t.ex. om ett taget lån inte fullföljs. Alla vet inte om att flera kreditupplysningar har tagits och medfört dessa nackdelar. Det är dock till nytta för den enskilde, bara man är medveten om det.

Vad som avgör om du får hög eller låg kreditvärdighet?

Alla kreditupplysningsföretag använder olika modeller för att bedöma kreditvärdigheten. Dessa antaganden baseras på många års erfarenhet av riskbedömning där man kombinerar teorier med tidigare beteenden. Nedan listas de främsta faktorerna:

  • · Livssituation
  • · Inkomst
  • · Fasta utgifter
  • · Nuvarande krediter och kredithistorik

Källa: http://advisa.se/kreditvardighet/

En lag har kommit för att skydda låntagarna: låneförmedlare bör ta kreditupplysningar. Lagen har medfört vissa fördelar, t.ex. färre människor har haft problem med kronofogden. Sverige är en av de få länderna som har en sådan lag, så det lönar sig kanske att ansöka om lån från ett utländskt bankkonto om man råkar ha en. Detta innebär dock att man måste växla mellan olika valutor om man vill använda pengarna i Sverige. Växlingsavgifterna kan öka lånekostnaderna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *