Snökamp och bilarna

Idag följer jag dramat med de insnöade bilarna. På gatan mitt emot står bilar parkerade under ett snötäcke och innanför en snövall som plogarna lämnat efter sig. Det är faktiskt ganska underhållande att sitta och titta på när folk kommer ut och försöker få loss sina bilar. De gasar och hjulen slirar i snön, kommer varken fram eller tillbaka. De tar ut snöskyfflar och försöker gräva loss bilarna. Gubbar går förbi och stirrar roat och undrande medan tanterna skyndar vidare för att inte verka nyfikna.

Det är minusgrader och lite småblåst, men solen sken en stund och det var riktigt skönt väder när jag väl kom ut. Nu är det ju riktig snö och inget slask och då är det bara trevligt. Bilden tog jag på en sidogata vid en bussparkering. Jag tycker nog ändå att snövallarna vid bilarna mitt emot mitt hus är något värre och högre än den på bilden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *